Jumaat, Februari 11, 2011

Popia Sayur...

Assalamualaikum...bersua lagi kite, dah lama zana x entrykan apa2 menu kat blog kesayanganku ini...almaklumlah aku telah mula bertugas kembali, jd kerja ku yg tertangguh tu melambak2lah
penatnya Tuhan aje yg tahu...

Popia Sayur

Bahan2nya:
  • 1 paket jejari ketam dipotong dadu
  • 1/2 biji sengkuang dihiris memanjang
  • 1/2 biji lobak merah dihiris mancis
  • sedikit tauge
  • sedikit hirisan daun sadri n bwg
  • 3 biji bwg merah dimayang halus
  • 1 ulus bwg putih dicincang
  • sedikit minyak utk tumisan
  • garam secukup rasa
  • kulit popia secukupnya
Cara2nya:
  1. Tumis bwg putih n merah sehingga wangi...
  2. Masukkan jejari ketam yg telah didadu n digaul sebati
  3. Kemudian masukkan hirisan lobak merah dan sengkuang diikuti dgn taugeh dan hirisan daun sadri dn bwg~ kacau rata dan rasakan dgn sedikit garam.
  4. Tutupkan api dan biarkan sejuk barulah dibungkus dgn kulit popia. Setelah siap bolehlah digoreng utk sarapan pg atau minum ptg.

1 ulasan:

  1. Nampak Sedap.. Harap harap saya buat menjadi. :D
    Thanks For The Recipe. :D
    I Appreciate It. <3

    BalasPadam