Rabu, September 16, 2009

Almond London Biscuit

Biskut almond ni, memang kegemaran anak-anak dan zana tak pernah mis membuatnya.
Bahan-bahannya:

  • 500gm tepung redrose
  • 200gm butter*
  • 1 biji kuning telur*
  • 50gm gula halus*
  • 200gm kacang almond ~ dipangang rangup
  • mangkuk kertas scukupnya.

Bahan2 salutan/hiasan:

  • 250gm cooking chocolate
  • 30gm coco butter
  • 100gm almond nips

Cara-caranya:

  • Masukkan bahan2 * ~ dipukul sebati (zana gune spatula aje)
  • Masukkan tepung redrose dan digaul hingga sebati
  • kemudian bulatkan sedikit adunan dan isikan sebiji badam ~ buat hingga habis
  • Bakar pada suhu 180 darjah C selama 20 minit dan biarkan sejuk.
  • Cairkan cooking chocolate secara double boiler bersama coco butter
  • Letakkan biskut kedalam coklat cair dan sudukan kedalam mangkuk kertas
  • kemudian taburkan almond nips
  • Biarkan coklat kering/keras dulu dan bolehlah disimpan kedalam bekas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan